Om oss

Fakta om Uddevalla Plåt & Svets AB

Uddevalla Plåt och Svets AB är ett serviceföretag som jobbar med bearbetning av olika metaller. Familjeföretaget har sedan det startades 1970 levererat högkvalitativa och prisvärda lösningar. Numera drivs det av Robert. Bolaget etablerades på Kuröds industriområde i Uddevalla och finns kvar där än idag i egna fastigheter.

Vi kan erbjuda det mesta inom plåt och svets, och vår maskinpark har utvecklats i takt med önskemål från våra kunder. Maskinparken innehåller allt från senaste teknik till gamla trotjänare.


I våra maskiner kan vi hantera de flesta material så som stål, gjutgods, rostfritt och aluminium. Kapning, bockning, borrning, svetsning görs dagligen.

Genom de senaste 50 åren har vi även byggt upp ett stort nätverk med företag och övriga resurser som gör att vi kan hantera det mesta från råvara till färdig produkt, med samma höga kvalitet.

I nätverket finns bland annat materialleverantörer, företag som jobbar med gas-, laser-, vattenskärning, maskinbearbetning, förzinkning, galvanisering, lackering med mera.


Verksamheten har haft tid att växa långsiktigt, både vad det gäller lokaler, antalet anställda och utrustning. Resultatet av långsiktigheten är ett välmående, solitt företag med låg personalomsättning, och ett av de äldsta företagen av sitt slag i regionen.

Bland våra kunder finns små och stora företag, kommuner, bostadsföreningar och även privatpersoner. Vår styrka ligger i förmågan att tillgodose olika kunders skiftande önskemål, från mycket små detaljer till stora maskinstativ, från en styck till långa serier.

Vi har alltid som målsättning att leverera ett omsorgsfullt och högkvalitativt arbete efter oss. Detta når vi genom lång erfarenhet och en ansvarsfull och engagerad personal.


Våra duktiga medarbetare bidrar med stor yrkesskicklighet och deras kunskaper gör det möjligt att producera effektivt och på ett miljöanpassat sätt. Vid hög beläggning har vi snabbt möjlighet att utöka personalstyrkan med kompetent och känd personal.

Företaget åtar sig uppdrag i Uddevalla med omnejd.

Sponsring

Uddevalla kommuns drogfria skolavslutning och kroppskulturs ungdomsverksamhet

Vi på Uddevalla plåt och svets AB tycker det är viktigt att främja ungas hälsa i våran kommun därför sponsrar vi varje år Uddevalla kommuns drogfria skolavslutning och kroppskulturs ungdomsverksamhet.

Projekt Fjordtorsk

Projekt Fjordtorsks mål är att återskapa ett stabilt bestånd av torsk och hummer i Byfjorden. På längre sikt är målet att bidra till att få tillbaka och stärka kusttorsken i Bohuslän.

fjordtorsk.se
byfjordensframtid.se